HTML

Caracas Privát

Személyes képek a családról

Friss topikok

  • szantopeter: Ilyen szép darbukát remélem nem csak lámpatartónak használtok. (2012.12.05. 14:19) Lakás újdonságok
  • istvanffy: gratulálok! :) (2011.01.27. 17:07) BUÉK 2011
  • csolto: Szia Don! Gratulálok az új életedhez, és nagyon sok egészséget és minden jót kívánok... Gratula ... (2010.11.05. 19:04) Esküvő

Szilveszter

2012.01.05. 02:55 camburpinton

2011. január 4.

Szilveszterkor Pro Patriába mentünk az anyósomék házába ünnepelni. Anyósom és a nagymama elmentek Kolumbiába (Cartagénába), az ottani családot látogatni. A nagymama ott is marad már végleg valószínűleg. Azért mentünk mégis, mert itt ahol mi lakunk karácsony/szilveszterkor elszabadul mindig a pokol. Reggelig tartó zene több helyről a szomszédból olyan hangerővel, hogy rezeg az ágy alattad, és közben akkora petárdákat durrogtatnak amik egy vacakabbul megépített kalyibát biztosan összedöntenének. Itt így "ünnepelik" még a karácsonyt is.

Azért is mentünk oda, mert ott viszont Yhammil-ra Ilus unokaöccsére, az én keresztfilyamra kellett vigyázni, mert az anyukájának (Ilus nővérének) dolgoznia kellett szent este is, és 31 éjszaka is. A volt Hilton hotel parkolójában nála kell befizetni a parkolási díjat. Egy kuszlikban ül rotációs időbeosztásban. Szóval vannak még szar melóhelyek. :( A gyerekeket kb 11-re sikerült is elaltatni. Mi még megvártuk az éjfelet és fölmentünk a tetőre, hogy onnan nézzük meg a tüzijátékot. Ez semmi hivatalosat nem jelet persze.

Az emberek már jó előre spórolnak, hogy ilyenkor minél több rakétát vegyenek. És tényleg egész komoly rakéták is mentek fel az égre, pedig mi a "nyomornegyed" közepén voltunk. Mellesleg lélegzetelállító a hegy tetejéről nézni, hogy a környékbeli összes hegyoldaláról egyszerre lőnek. Kicsit az iraki háború esti felvételeire emlékezetett, amikor Bagdadot bombázták és a légelhárító ágyúk világították be az eget. Pont ezen gondolkodtam, amikor konkrétan valaki lövésekkel üdvözölte az új évet. Pisztoly sorozatok. Najó, ezt még megszoktam. Sajnos egész gyakran hallok ilyeneket még a mi környékünkön is, de egyszer csak géppisztoly sorozatokat is hallok! Éljen az ünnep! Fogalmam sincs összesen mennyi pénzt lődöztek el tüzijátékkal az úgynevezett szegények az ünnepek alatt, de az biztos, hogy vagyonokat. Ezért is kezdem egyre inkább látni, amit amúgy is mondogatnak sokszor, hogy ez az ország nem azért szegény mert nincs pénz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cambur.blog.hu/api/trackback/id/tr903520776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása